Komplex mérőrendszer - KPI

Komplex mérőrendszer - KPI

A teljesítménymérési rendszer a fejlesztő cég által publikált komplex teljesítménymérési rendszeren alapul, amelynek alapgondolata sokban hasonlít a közismert rendszerekre, mint BSC, vagy teljesítmény prizma elképzelés, de az ingatlan és a szolgáltatás viszonyait jobban tükrözi.

 

Költség

A vizsgált dimenzió egyike a költség, amit a szolgáltatás jellege szerint nominálunk és korrigálunk. Ha épületre vonatkozik a teljesítmény akkor négyzetméterre, ha személyre vonatkozik, akkor per fő szerint.

 

Érték

A második dimenzió a létrehozott érték változását vizsgálja. Ez hagyományos pénzügyi viszonyokban a mérleget jelenti, ahol az éves pénzügyi eredményhez képest nézzük, hogy a szervezeti egység mérleg szerinti értéke, hogyan változott a vizsgált időszakban. Ez ingatlan esetén, vagy az épület értékelését jelenti, vagy ha a benne dolgozókra vonatkozik, akkor az ő munkavállalói értékük változását jelenti. Ez utóbbi esetben egy egyszerű kérdőíves adatgyűjtést is jelenthet, de akár vizsgálható az általuk végzett alaptevékenység kibocsátásának megítélésből is. Itt jelenik meg a BSC rendszerben külön dimenzióként kezelt fejlődés, vagy tanulóképesség dimenziója, amely a szervezet, egyén értékét jelenti.

 

Idő

A harmadik dimenzióban jelenik meg, hogy az időben mennyire valósul meg az elvárt teljesítmény. Pl. ha egy liftjavítást a lehető legolcsóbban végezzük és magát a liftet is megfelelő minőségben tartjuk, de nem a törvényben kiírt időpontig, akkor a teljesítmény nem megfelelő.

 

Értékelés

Az értékelés a fenti háromszögben valósul meg, ahol mind a három elem mentén van olyan alacsony érték ami nem fogadható el, vagy irracionális, ezért nem megfelelő, vagy olyan magas, amit nem igényel a megrendelő. Ezért a megfelelő a teljesítmény a háromszög közepén jelenik meg.

Ide jön a részletes leírás

FMS consulting