Üzemeltetési terv

Új épületek esetén kifejezetten, de már működő ingatlanok esetén is hasznos egy Üzemeltetési terv kidolgozása. A terv kiterjed egy adott ingatlan

Üzemeltetési terv <> SLA

Az üzemeltetési terv sok elemében azonos a Szolgáltatási jegyzékkel (SLA), de céljai más és részben más a tárgya. SLA meghatározza a szolgáltatással kapcsolatos összes szabályt, akár külsős, akár belsős szolgáltatóval oldja meg a cég az üzemeltetést. Az SLA ritkán vonatkozik egy adott épületre, hanem az adott cégre, vagy ingatlan csoportra.
Az üzemeltetési terv célja, hogy össze szedje azokat a feladatokat, amelyeket jövőben el kell végeznünk, legyen az periodikus vagy állapot függő. Természetesen a jó üzemeltetési terv nem áll meg itt, hanem a tervezés során a szakemberek elemzik, meghatározzák az optimális technológiákat, javaslatot tesznek olyan fejlesztésekre, módosításokra, amelyek csökkenthetik költségeket, javíthatják a színvonalat.

A jó a terv

Épp ezért az az ideális, ha az ingatlan tervezés, fejlesztés időszakában bevonják a megfelelő szakembereket, az üzemeltetési terv elkészül és összhangba kerül az építészeti, gépészeti és egyéb fejlesztési célokkal.

Egy üzemeltetési tervet akkor tekintünk jónak, ha annak beárazásával megkapja a Megrendelő az éves költség tervet, és a költségek beigazolódnak a megvalósulás időszakában, közben az ingatlan állaga megőrződik és a felhasználók elégedettek.

FMS consulting