Átvilágítás

A komplex FM tanácsadói munkánk a Megbízó vállalat megismerésével indul. Az átvilágítás több céllal készülhet, ennek megfelelő mélységben végezzük el.

Az átvilágítás eredményeként a Megbízó egy tükröt kap mostani FM tevékenységének előnyeiről, hátrányairól.

Bővebben...
 

Startégia/koncepció kidolgozás

A létesítménygazdálkodási stratégai mást jelent a Megbízó oldalán, mást a szolgáltató oldalán.

A Megbízó esetén azt stratégiát kell meghatározni, amely illeszkedik a vállalat üzleti stratégiájába a Vállalati -> HR -> Munkahely -> PM és FM stratégia vonalba.

A Szolgáltató esetén a cég üzleti stratégiáját kell kidolgozni a komplex FM tanácsadás második lépésében. Itt a belső, külső adottságok alapján segítünk egy hosszútávú, sikeres stratégiát kidolgozni.

Bővebben...

 

FM tender támogatás

A megfelelően legyen előkészítés a szolgáltatás kihelyezés (outsourcing) legfontosabb siker kritériuma. Így a pályázati felhívás tartalma, a kiválasztás módja, a szerződés megkötése és a szolgáltatás teljesítése sok-sok kockázati elemet tartalmaz, amellyel a megbízó a szakértő segítségével sikeresen megbirkózhat.

Ha nem rendelkezik megfelelő szakemberekkel, vagy nincs elég kapacitása, vagy nem ismeri a piacot, akkor szívesen állunk rendelkezésére komplex FM tanácsadással.

Bővebben...
 

Üzemeltetési terv

Új épületek esetén kifejezetten, de már működő ingatlanok esetén is hasznos egy "Üzemeltetési terv" kidolgozása. A terv kiterjed a törvényi kötelezettségek végrehajtására, a tervszerű karbantartási és felülvizsgálati tevékenység optimalizálásra.

Az üzemeltetési hatékonysága kiemelkedő lehet, ha az ingatlan fejlesztés időszakában bevonják az üzemeltetési szakembereket, elkészül az üzemeltetési terv és az összhangba kerül az építészeti, gépészeti és egyéb fejlesztési célokkal.

Bővebben...
 

Szolgáltatási jegyzék (SLA) kidolgozás

Az üzemeltetési folyamatok esetlegessége, definiálatlansága lehetetlenné teszik a tevékenység hatékonyságának növelését. Nem tudjuk mit kell elvégeznünk, milyen minőségben, milyen módon, hogyan lesz kontrollálva.

Ezt határozza meg a szolgáltatási jegyzék, amely az FM sokirányú tevékenységet részletesen leírja, definiálja az üzleti tevékenység feltételeit, egyértelművé teszi a számonkérést. A komplex FM tanácsadási munkánk legfontosabb eredménye egy SLA bevezetése, amely önjáróvá teszi létesítmény gazdálkodási munkáját.

Bővebben...
 

Mérő rendszer kidolgozása

A létesítmény gazdálkodási folyamat optimalizálás második szintje a menedzsment szinten tud hatékony lenni. A komplex FM tanácsadás keretében felállítjuk az elszámoló-mérőrendszereket (KPI), amelyek egyértelmű választ adnak a folyamatok működéséről. Az értékek azonnali jelezéseket adnak a vezetőségnek, és minimalizálják a tévedés lehetőségét. Ez viszonylag friss területe a létesítmény gazdálkodási tudománynak, amely napról napra változik.

Fontos kiemelni, hogy minden vállalatnak egyedi mérőszámokat kell kialakítani tevékenysége leghatékonyabb méréséhez.

Bővebben...
 

Munkahely tervezés

A létesítmény gazdák fontos területe a munkahelyek tervezése. A K-ép Stúdió kezdetektől foglalkozik tervező, köztük lakberendező programok forgalmazásával.
Így komplex FM tanácsadási szolgáltatását tudunk megajánlani, amelyben FM-s téroptimalizálási ismeret, a lakberendező optimális környezetre való törekvés és kiemelkedő IT háttér működtetés adja komplex versenyelőnyünket.

Bővebben...